میگو پروران

میگو پروران

در زمینه آبزی پروری و فعالیت های شیلاتی- وب نگار تخصصی علی کریمی
میگو پروران

میگو پروران

در زمینه آبزی پروری و فعالیت های شیلاتی- وب نگار تخصصی علی کریمی

سهم ایران از تولید آبزیان جهان


 گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد ارزش آبزیان تولیدشده در ایران از متوسط ارزش تولیدی آبزی‌پروری جهان بالاتر است و این موضوع به خاطر پرورش آبزیان با ارزش مانند میگو در کشور است.

به نقل از مؤسسه پژوهش‌های برنامه‌ریزی، اقتصادی کشاورزی و توسعه روستایی ارزش تولید جهانی ماهی و آبزیان براساس گزارشات فائو بدین شرح است: در سال 2011 حدود 93 هزار و 494 هزار تن ماهی از طریق صید و صیادی و 62 هزار و 700 هزار تن از طریق آبزی‌پروری تولید شده است.


 فائو متوسط قیمت تولید شده به شیوه صید و صیادی را حدود 1196 دلار در هر تن و متوسط قیمت محصول به شیوه آبزی‌پروری را 2077 دلار در هر تن ارزش‌گذاری نموده است.

همچنین در همین سال حدود 20 هزارو 979 تن انواع گیاهان آبزی از قبیل (جلبک‌ها، خزه، نیلوفر دریایی، اشنه و ....) در سراسر جهان تولید شده است این نوع محصولات نیز برای هر تن 263 دلار و برای کل محصولات تولیدی 50 هزار و 517 میلیون دلار ارزش گذاری شده است.

براساس این گزارش مجموع ارزش تولیدات بخش شیلات و آبزی‌پروری در سال 2011 بالغ بر 247 میلیون دلار برآورد شده است که این رقم در سال 2012 به حدود 259 میلیارد دلار افزایش یافته است.

فائو متوسط ارزش تولیدات آبزی‌پروری ایران را طی سال‌های 2011 و 2012 برای هر تن 2 هزار و 916 دلار برآورد کرده است. (دلیل اینکه متوسط ارزش تولید آبزیان ایران نسبت به متوسط جهان بیش از 800 دلار برای هر تن بیشتر است، تولید آبزیان با ارزش هم چون میگو است).

این گزارش می‌افزاید: با فرض یکسان بودن قیمت محصولات صید و صیادی ایران با قیمت‌های جهانی متوسط قیمت هر تن محصول صید شده کشور در سال 2012 حدود 1257 دلار خواهد بود، بدین ترتیب کل ارزش محصولات شیلات و آبزی‌پروری ایران در سال 2012 براساس آمار فائو بالغ بر هزار و 495 میلیون دلار بوده است.
سهم ایران از تولید جهانی آبزیان

براساس این گزارش: سهم جمهوری اسلامی از کل تولید جهان در بخش صید و صیادی در سال 2011 حدود 0.48 درصد بوده که در سال 2012 به 0.55 درصد افزایش یافته است.

در بخش آبزی‌پروری سهم ایران از کل تولید جهان در سال 2011 حدود 0.39 درصد بوده که به 0.45 درصد در سال 2012 افزایش یافته است در همین دوره سهم آبزی‌پروری از لحاظ ارزشی، 0.55 درصد بوده است که به 0.63 درصد افزایش یافته است.

به عبارت دیگر ارزش محصولات تولیدی کشور در بخش آبزی‌پروری کشور از متوسط ارزش تولیدی آبزی‌پروری جهان بالاتر است و این موضوع به خاطر پرورش آبزیان با ارزش میگو در کشور است.

در مجموع سهم ایران از کل ارزش تولیدات جهانی شیلات (اعم از آبزی‌پروری و صید و صیادی) از 0.51 درصد سال 2011 به 0.58 درصد سال 2012 افزایش یافته است.

براساس این گزارش: معادل 6.5 درصد از کل منابع پروتئین مصرفی جمعیت ایران از طریق آبزیان، 54.6 درصد از محل پروتئین دامی و 38.9 درصد از محل پروتئین گیاهی در سال 2011 تأمین شده است
منبع: فارس

 

شناخت بیماری های میگو

اطلاعاتی در خصوص شناخت بیماری های میگو بصورت مصور - به نقل از مطلب اقای دکتر اژدها کش


بیماری آبشش سیاه
در استخر دهای با تراکم بالا و با وضعیت بد بستر دیده می شود که با تعویض آب و افزودن آهک  رفع می شود.

Inline image



  IHHNVبیماری

 
Inline image
. ریسک فاکتور اصلی این بیماری منبع تامین پست لارو می باشد. باعث کاهش رشد و افت بازماندگی می شود. در حالت مزمن 10 تا 20 درصد تغییر شکل در میگو ها را باعث می شود اما در حالت حاد یا شدید 70 تا 80 درصد بد شکلی ایجاد می کند.
بیماری سفید شدن عضلات

Inline image
Inline image
کیفیت ضعیف غذا بویژه غذای با نقص مواد معدنی ریز مغذی عامل اصلی می باشد حتی در غذای  5 روز اول دوره پست لاروی که لارو بستر زی می شود.
 البته گزارش هایی هم هست که باکتری های  لاکتوکوکوس هم به عنوان عامل ثانویه نقش دارند. 
بیماری سفید شدن روده میگو
ناشی از باکتری های ویبریو 
Inline image

 سندروم انقباض عضلانی میگو
Inline image
ناشی از تغییرات ناگهانی فاکتور های آب مثل درجه حرارت. شاید دوستان تجربه کرده باشند که وقتی در ساعات ظهر سینی چک می کنیم و یکدفعه سینی را بالا بکشیم کلی از میگو ها  دچار این حالت می شوند. کمبود اکسیژن و کیفیت بد غذا نیز دخیل هست معمولا میگوهای ضعیفی که دچار این حالت بشوند تلف می شوند.
اصل مقاله به پیوست می باشد. که اگر عزیزی نیاز داشته باشه می تونه ببینه.
همچنین عکس هایی خودم از این علایم داشته ام که جهت استحضار عزیزان به پیوست می باشدالبته گونه ایندیکوس هست
به امید سالی موفق برا پرورش دهندگان و تکثیر چیان میگو

Ashkan Azhdahakoshpour.
PhD. Student of Aquatic Animal Health & Disease.
Shahid Chamran University oF Ahvaz, IRAN.
MSc.of Aquaculture.
(Marine Fish  & Shrimp Aquaculture Expert) 
__._,_.___