میگو پروران

میگو پروران

در زمینه آبزی پروری و فعالیت های شیلاتی- وب نگار تخصصی علی کریمی
میگو پروران

میگو پروران

در زمینه آبزی پروری و فعالیت های شیلاتی- وب نگار تخصصی علی کریمی

راهنمای عملی برداشت میگو ی پرورشی

 

راهنمای عملی  برداشت میگو ی پرورشی

اقتباس از یادداشت جناب مهندس حمید رضا موسی زاده  از کانال تلگرمی صنعت میگوی پرورشی ایران (صمپا)

جمع بندی مجموعه اقدامات قبل از صید میگو:

1-انتخاب استخرها بر اساس روز پرورش، شیب متوسط نمودار رشد، میزان غذای مصرفی، بیوماس، میزان غذای موجودی، وضعیت هوا، سایز هدف، رسیدن نوبت عمل آوری و...

2- نمونه گیری جهت بررسی مراحل پوست اندازی میگوی استخر و درصد میگوی با پوسته نرم، حدود یک هفته قبل از صید.

3- تعویض آب شدید( یک هفته تا 5 روز قبل از صید) و تمیز کردن جلوی خروجی همزمان با آن

4-آهک پاشی استخر بعد از تعویض آب

5- قطع غذادهی 24 الی 48 ساعت قبل از صید با توجه به میزان بیوماس و وضعیت بستر استخر

6- پائین آوردن تدریجی آب استخر از سطح جهت صید تا عمق مورد نظر( با توجه به میزان بیوماس، شیب استخر، وضعیت هوا، دمای أب و وضعیت عمومی استخر)

7- نصب توری صید در پشت خروجی و نصب توری پشتیبان.

8- تخمین میزان ادوات و تجهیزات و نیروهای مورد نیاز جهت صید با توجه به موارد ذیل:

+ تجهیزات و نیروها به تعداد کافی باشند.

+ استفاده از نیروهای آموزش دیده

+شستشو و ضدعفونی وسایل مور د استفاده و به طور کلی رعایت کامل اصول بیوسکیوریتی و مهیا کردن جعبه کمک ها اولیه.

+ تجهیز نیروها به چکمه، دستکش، لباس فرم مناسب و رعایت اصول بهداشتی از طرف آنها

+ پاکسازی کامل محوطه عملیات صید جهت اجرای روان کار

‏+ پوشش منطقه صید با کفپوش و نصب سایه بان ( سایه بان در صورت صید در روز).

+ استفاده از روشنائی مناسب و کافی در صورت برداشت در شب

+ مهیا کردن توری برداشت جایگزین

+ آب گیری تانک ها و سرد کردن آب آنها و حل کردن متابی سولفات سدیم در یک ظرف جداگانه و به میزان ذکر شده توسط عمل أوری یا طبق دستورالعمل کشور خریدار و سپس اضافه کردن محلول به تانک دوم( تانک متابی سولفیت سدیم).

+ چک کردن و کالیبره کردن ترازو

+ دقت در محل استقرار و به کارگیری نیروها و پوشش نقاط بحرانی افت کیفیت با بهترین نیروهای برداشت.

 

یکی از نکات مهم در فصل برداشت مشخص بودن استخر جایگزین و نقشه دوم برای روبرو شدن با مشکلات خاص است

واینکه مسئول مزرعه با آرامش و  برنامه ریزی مناسب تلاش کند به خاطر مشغله های برداشت،در رسیدگی به سایر استخر ها کوتاهی صورت نگیرد.

 

نکاتی که در زمان صید می بایست مد نظر قرار دهیم:

1- سعی شود صید در شب صورت گیرد

2- از آنجائیکه سردسازی بدن میگو یکی از مهمترین نقاط بحرانی کاهش افت کیفیت میگو است، باید با دقت و صحت کامل انجام شود( دمای آب تانک زیر 4 درجه سانتی گراد و حداقل 2 دقیقه غوطه وری کامل میگو در آن)

4- با توجه به انجام مباحث زیاد در خصوص محلول متابی سولفات سدیم، برای دوز مناسب و مدت زمان غوطه وری در محلول باید دستورالعمل کشور مقصد ویا عمل آوری ملاک عمل قرار گیرد.

4- نکته مهم پائین نگه داشتن دمای محلول متابی سولفات سدیم و حفظ دوز اولیه مورد نظر در طی روند صید است.

5- به خاطر به هم خوردن دوز متابی سولفات سدیم و کثیفی بیش از حد آب از یکی کردن تانک های سردسازی و متابی بایستی اجتناب کرد، به ویژه در تناژ های بالا.

6- زمان نگهداری روی میز نباید بیش از 3 دقیقه باشد و در این زمان میتوان در حد امکان سنگریزه ها و ماهی را جدا کرد.

7- در زمان استفاده از متابی سولفات سدیم از ماسک و عینک استفاده شود.

 

به طور کلی در روند صید میگو و حفظ کیفیت آن صحیح عمل کردن و سریع عمل کردن مهمترین اصل است که بایستی مد نظر قرار گیرد.

 

 

 

شیوه نامه حمل

با توجه به روال فعلی حمل از استخر به مراکز فراوری

دو مورد بسیار حساس نیز باید حتما مورد تاکید باشد و در بند قرار داد جمع اوری ذکر شود

الف - یخ نسبت ان به محصول در باسکت های حمل و نقل یک به یک باشد

ب- وزن ایده ال محصول در هر باسکت ١٥ کیلو گرم هست و حداکثر ١٨ کیلو گرم و به جد توصیه می شود از بیست کیلوگرم به هیچ عنوان نباید بیشتر در هر باسکت حمل و نقل بارگیری شود

 

حال به پردازیم به مهم ترین نکته ان

١- وظیفه پرورش دهنده

براورد و بیوماس گیری از محصول موجود در استخر و اعلام ان به جمع اور هست ( یکی از بدترین معضلات همین عدم براورد صحیح محصول هست)

٢- وظیفه جمع اور

٢-١،تأمین کامل تجهیزات و یخ بر اساس میزان اعلام شده توسط تولید کننده

٢-٢ حضور کلیه عوامل برداشت در راس ساعت تعیین شده

 

و از همه انها مهمتر

هماهنگی و تعیین جدول زمانی صید ، فاصله زمانی تا واحد فراوری، زمان انتظار محصول پشت خط

با توجه ظرفیت واقعی تحویل گیری و راندمان در ساعت عمل اوری

این مهم باید بین تولید کننده و واحد فراوری تعین تکلیف شود

 

و در این وسط جمع اور باید بدون هیچ اغماضی طبق جدول زمانی توافق شده بین تولید کننده و واحد فراوری وظیفه خود را به انجام رساند

( دلائل تاکید کاملا روشن بوده ولی این مهم در زمان بررسی و واکاوی فراوری مجدداً به ان خواهیم پرداخت)

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد