میگوی وانامی گونه پرورشی پیشنهادی در استان هرمزگان
لیپتوپنوس وانامی از تمامی جوانب تقریباً مشابه سفید هندی است جز تفاوتهای اندکی که دارای اهمیت هستند مثل رشد سریعتر تا 20gr، بقای بیشتر و تولید بالاتر، مقاومت بیشتر در مقابل بیماری و نیازهای پروتئینی کمتر و رفع نیاز پروتئینی بوسیله غذاهای دارای پروتئین گیاهی است . زمانی که ما به دنبال ذخایر SPF و SPR یا به عبارتی عاری از بیماری و مقاوم در مقابل بیماری میگردیم برخی از این تفاوتهای مهم آشکار میشود. کارهای ژنتیکی زیادی روی این گونهها انجام شده است و اکنون ذخایر مولدین SPF و SPR با سلامتی بالا، ناپلی و پستلارو قابل دسترس برای پرورش وجود دارد.
انتخاب گونه: وانامی یا سفید هندی
مزایا ی هر دو گونه |
||
سفید هندی |
وانامی |
|
1- گونه بومی |
رشد سریع |
|
2- ذخیره مولدین آن فراوان و سرتاسر سال قابل دسترس |
در 120 تا 150 روز به بیشترین سایز خود یعنی 50/40 می رسد و بازار خیلی خوبی دارد |
|
3- فن آوری تکثیر استاندارد شده |
مولدین SPF و SPR که به لحاظ ژنتیکی بهبود یافتهاند موجود است |
|
4- گونهای به شدت دارای سازگاری با شرایط اقلیمی کشور |
گونهای به شدت میتواند خود را با شرایط اقلیمی کشور وفق دهد و شرایط را تحمل نماید |
|
5- دارای بقای بالا در مراکز تکثیر و مزارع پرورشی |
میتواند در مراکز تکثیر و مزارع پرورشی بقای خوبی داشته باشد |
|
6- بیهمتاست و تنها در ایران و عربستان تولید میشود |
تولید در مزرعه میتواند با این گونه افزایش داده شده |
|
معایب هر دو گونه |
||
سفید هندی |
وانامی |
|
- رشد ضعیف |
گونه غیر بومی |
|
FCR بالا |
مجبوریم به لحاظ قیمت، هزینه تولید و کیفیت میگو با کشورهایی نظیر چین، تایلند، ویتنام و کشورهای آمریکای لاتین رقابت کنیم |
|
بیشترین سایز 60/50 که طی 150-120 روز به آن می رسد و بازار خوبی ندارد |
شانس ورود ویروسهای TSVو YHV وجود دارد اگر مولدین SPF و SPR نباشند |
|
گونه اقتصادی نیست |
در شرایط نامناسب ممکن است پوسته نرمی و پوستاندازی افزایش یابد |
|
ذخایر دارای سلامتی بالا و بهبود یافته است |
در مقایسه با گونه سفید هندی تقاضای کمتری دارد |
|
مقایسه گونه سفیدی هندی با میگوی وانامی
|
سفید هندی |
وانامی |
دوره پرورش |
150-120روز |
150-120روز |
سایز |
ماکزیمم 18-15گرم |
می تواند به 25-20گرم برسد |
تراکم |
ماکزیمم 25-20قطعه در هر متر مربع بدون هواده |
ماکزیمم 4000-2500کیلوگرم در هکتار بدون هواده |
ماکزیمم تولید با هواده |
ماکزیمم 7000-3000کیلوگرم در هکتار با تعداد بیشتر هواده |
ماکزیمم 20000-5000کیلوگرم در هکتار با نیاز به تعداد هواده بیشتر |
FCR |
8/1-3/1 |
8/1-2/1 |
کیفیت غذا و درصد پروتئین |
نیاز به 38الی 42درصد پروتئین غالباً پروتئین دریایی |
نیاز به 35الی 38% پروتئین غالباً پروتئین گیاهی و کمتر پروتئین دریایی |
برگرفته شده از گزارشات آقای ساهو B.K.SAHU)
سلام چطوری خوبی؟من به وبلاگ قشنگت سر زدم خیلی خوب بود امیدوارم همیشه موفق باشی حالا من که بهت سر زدم اگه تو بهم سر نزنی خیلی بد میشه منتظرت هستم گلم اگه بهم سر زدی وبلاکت را ثبت کن تا بازم بیام به دیدنت