افزودنی اسیدی کننده ها( acidifiers) در خوراک حیوانات آبزی
اسیدی کننده های رایج مورد استفاده در خوراک آبزیان شامل اسیدهای آلی مانند اسیدهای استیک، سیتریک، فرمیک و لاکتیک است. این اسید کننده ها نقش مهمی در بهبود جذب مواد مغذی و سلامت کلی آبزیان دارند.
سطح بهینه اسیدی کننده ها در خوراک آبزیان بسته به ترکیب خاص و گونه هدف متفاوت است. به عنوان مثال، مطالعه ای بر روی ماهی تیلاپیا نیل، کفال راه راه و گربه ماهی آفریقایی نشان داد که ترکیب 3گرم بر کیلوگرم از یک ترکیب اسیدی کننده چندگانه باعث به حداکثر رساندن عملکردتولید ماهی می شود و تولید را از 1171 کیلوگرم در هکتار به 1586.5 کیلوگرم در هکتار افزایش می دهد
مکانیسم های عمل
بهبود قابلیت هضم: اسیدیکنندهها pH معده را کاهش میدهند و ترشح آنزیم پانکراس را تحریک میکنند که هضم مواد مغذی را بهبود میبخشد.
مهار پاتوژن: آنها پاتوژن های مضر را مهار می کنند و میکروبیوم روده سالم تری را بوجود می آورند که برای جذب مواد مغذی ضروری است
منبع انرژی: اسیدهای آلی می توانند به عنوان منبع انرژی عمل کنند و بهره وری تغذیه بالا میبرند
تأثیر بر عملکرد رشد
افزایش نرخ رشد: مطالعات نشان میدهد که رژیمهای غذایی حاوی اسیدیکنندهها منجر به افزایش قابلتوجه در افزایش وزن وبهبود ضریب تبدیل خوراک میشوند
استفاده از ترکیب اسیدیکننده ترکیبی منجر به افزایش 23.3 درصدی سود خالص تولید ماهی شد
در حالی که اسیدیکنندهها مفید هستند، اثربخشی آنها بسته به ترکیب رژیم غذایی خاص و گونههای ماهی میتواند متفاوت باشد، که نشاندهنده نیاز به رویکردهای مناسب در تغذیه آبزی پروری است.