بهترین روش ها برای پیشگیری از بیماری میگو :
1. غربالگری پرورش دهندگان برای EHP و سایر تهدیدات بیماری:
مطالعات نشان داده که مهمترین چالش پیش روی صنعت پرورش میگو در دنیا بحث بیماری های میگوی پرورشی است. اهمیت و شناخت اولیه برخی از مهمترین بیماری هایی که موجب کاهش تولید در دنیا شده است از ضروریات دانش آبزی پروران در مزارع پرورش میگو است. انگل درون سلولی hepatopenaei Enterocytozoon ( (EHPیکی از مهمترین بیماری هایی است که آبزی پروران را دچار مشکل کرده و باعث کاهش زیادی در تولید بسیاری از مناطق جنوب شرق آسیا در سالهای اخیر شده است. حضور این انگل که از خانواده قارچ ها می باشد در بسیاری از گونه های تجاری میگو و همچنین میگوی پا سفید گزارش شده است. این انگل دلیل اصلی کاهش میزان رشد در میگوها بوده و با مختل کردن فرایند هضم وجذب در بدن ، میگوها ضعیف و مستعد به انواع بیماری ها می گردند. این انگل از طریق خوراکی ، آب و سایر میگوها به راحتی منتقل شده و حتی در شرایط بستر استخرها به دلیل دیواره مقاوم ایجاد شده در اسپور تا یکسال قابلیت زنده مانی دارند. بهترین راهکارهای کاهش میزان اسپور در استخرها ، مدیریت مناسب پرورش ، تهیه لاروهای عاری از این بیماری و آماده سازی مناسب استخر میباشد
اهمیت:
غربالگری مولدین برای این انگل و سایر تهدیدات بیماری بالقوه برای به حداقل رساندن خطر بیماری در تولید لارو و افزایش امنیت زیستی در هچری میگو بسیار مهم است.
توصیه:
برای ارتقای سلامت میگو و کاهش خطر بیماری از رژیم های غذایی با کیفیت بالا استفاده کنید.
2. غربالگری خوراک بروداستاک :
پلی کتهای زنده مورد استفاده برای تغذیه مولدین می توانند حامل EHP باشند که بر راندمان تخم ریزی تأثیر می گذارد.
راه حل:
تغذیه پلی کت های منجمد یا پاستوریزه یا پلی کت های SPF (بدون پاتوژن خاص) را برای از بین بردن ورود EHP در نظر بگیرید.
3. سیست آرتمیا آلوده:
سیست های آرتمیا مورد استفاده در هچری ها ممکن است با اسپورهای EHP و سایر عوامل بیماری آلوده شوند.
راه حل:
برای کاهش خطرات عفونت در تولید لارو، از سیست های آرتمیا بدون پاتوژن خاص یا غربالگری آلاینده ها استفاده کنید.
4. غربالگری پس از لارو (PLs):
وضعیت سلامتی پست لارو را برای EHP و سایر عوامل بیماری ذکر شده قبل از خروج آنها از هچری آزمایش کنید.
توجه: آزمایش اطلاعاتی در مورد وضعیت سلامتی میگو در هچری ارائه می دهد، اما اگر مزارع قبلاً آلوده شده باشند، خطر را از بین نمی برد.
5. نظارت منظم:
رشته های مدفوع مولدین و پست لارو را از نظر EHP بررسی کنید. مصرف خوراک و نرخ رشد را از نزدیک بررسی کنید.
هدف:
تشخیص زودهنگام عفونت می تواند پرورش دهندگان را در اتخاذ تدابیری برای کاهش خسارات اقتصادی و مدیریت موثر امنیت زیستی راهنمایی کند.