-
اهمیت و ارزش غذایی میگو در امنیت غذایی و سلامت جامعه
شنبه 15 مردادماه سال 1390 11:25
اهمیت و ارزش غذایی میگو در امنیت غذایی و سلامت جامعه / علی کریمی اشاره : با توجه به اهمیت و نقش آبزیان در امنیت غذایی و سلامت جامعه و همچنین اهمیت میگو در سبد غذایی خانواده های ایرانی و تولید بسیار مناسب و سالم و با کیفیت که از طریق پرورشی در کشور بدست می آید مصرف آن کاملا" توصیه میگردد زیرا میگوی پرورشی بدلیل...
-
برداشت میگو و مدیریت آن
چهارشنبه 29 تیرماه سال 1390 11:42
برداشت میگو و مدیریت آن برنامه ریزی برداشت میگو برداشت میگو در زمان درست وسایز مناسب در اقتصادی کردن تولید میگو بسیار مهم واساسی می باشد. تهیه جدول سایزهای مناسب میگو برای فروش می تواند در برنامه ریزی برای برداشت کمک زیادی نماید. بنابراین دقت در رسیدن به سایزهای اقتصادی در گونه های مختلف میگو از افزایش F.C.R وبه دنبال...
-
چالش های پرورش میگو
شنبه 31 اردیبهشتماه سال 1390 11:15
چالش های پرورش میگو چالش های زیادی در پرورش میگو وجود دارد. صنعت پرورش میگو شامل یک مجموعه به هم پیوسته می باشد. این صنعت دارای زنجیره هایی مثل کارگاه تکثیر ،مزرعه عمل آوری و بازرگانی وغیره است. عوامل مورد نیاز پرورش میگو عبارتند از: 1- داشتن اطلاعات صحیح و هماهنگی لازم بین عوامل مرتبط با این صنعت. 2- داشتن سازمادهی...
-
چرا به فن آوری های جدید درآبز ی پروری نیاز داریم
دوشنبه 26 اردیبهشتماه سال 1390 10:58
چرا به فن آوری های جدید درآبز ی پروری نیاز داریم خلاصه: از سال 1970 تولیدات آبز ی پروری بطور متوسط سالیانه 9/8 در صد رشد داشته است در حالیکه در همین بازه زمانی رشد ماهیان صید شده از دریا و تولید گوشت به ترتیب 2/1 و 8/2 بوده است . برای پاسخگویی به نیازها باید در پنج دهه آینده ابزی پرور ی تا 5 برابر رشد نماید .این توسعه...
-
روشهای غذادهی میگو
سهشنبه 20 اردیبهشتماه سال 1390 08:49
روشهای غذادهی غذادهی معمولا به صورت پخش کردن غذا در استخر انجام می شود. میگوهای کوچک اغلب برای تغذیه به کناره های استخر ودر امتداد دایکها می ایند. از اینرو غذادهی در یک ماه اول در فاصله 10-1 متری شیب دایک صورت می گیرد. زمانی که میگو ها بزرگتر شدند ،محل غذادهی تغییر کرده وبه سمت وسط استخر نزدیکتر می شود ،پس بهتر است در...
-
مدیریت غذادهی در پرورش میگو
دوشنبه 26 مهرماه سال 1389 11:31
مدیریت غذادهی در کنار طراحی استخرها ، موقیعت مکانی مزرعه ،کیفیت آب و سلامت بچه میگوها از اهمیت بالایی در پرورش میگو برخوردار است. عوامل موثر بر مدیریت غذادهی عبارتند از انتخاب نوع غذا، وضیعت نگهداری آن ، روشهای غذادهی وزمان غذادهی دارد.در غذادهی اینکه چه مقدار غذا ودر چه زمانی ودر کجاهای استخر غذادهی انجام شود بسیار...
-
غذای میگو
یکشنبه 25 مهرماه سال 1389 08:26
در پرورش میگو به طور متوسط بین 50 تا 60 درصد هزینه تمام شده میگو مربوط به غذا می باشد.یک غذای مناسب باعث تضمین تولید خوب در پرورش میگو می شود. کیفیت مناسب غذای میگو و برنامه غذادهی متناسب با بازماندگی استخرها باعث رشد خوب میگوها و تولید بالا در پرورش میگو می شود.بنابراین انتخاب صحیح غذای میگو وکنترل غذادهی ومتعاقب آن...
-
کیفیت آب استخرپرورش میگو
یکشنبه 24 مردادماه سال 1389 12:30
مدیریت کیفیت آب در استخرها مهمترین عامل در رشد مناسب میگو ودست یافتن به تولید مناسب می باشد. مدیریت مناسب کیفیت آب می تواند به سالم شدن کف استخر و رسیدن به تولید مورد نظر کمک شایانی نماید.از این رو مدیریت کیفیت آب وکف استخر نقش مهمی در پرورش میگو ایفا می کند. آب دارای مقدار زیادی مواد یونی وغیر یونی است که اساس کیفیت...
-
آماده سازی استخرپرورش میگو
شنبه 22 خردادماه سال 1389 08:36
آماده سازی استخرها یکی از مهمترین مراحل پرورش میگو می باشد.ضروری به نظر می رسدکه کف استخر تمیز و آماده شود.وضعیت مناسب کف ،شیب استخر و تسطیح دایکها در یک تولید خوب استخر کمک می کند. در سیتم پرورش در استخرهای خاکی بهبود شرایط استخر بعد از برداشت از اهمیت بالایی برخوردار است. غذای طبیعی یکی از مهمترین منبع غذایی در...
-
مدیریت بهداشت وبیماریهای میگو
چهارشنبه 12 خردادماه سال 1389 10:18
پیشگفتار: این مقاله توسط کارشناس هندی جناب آقای براندرا کومار ساهو که تجارب ارزنده ای در امر پرورش میگو در ایران وهندوستان دارند برای مجتمع پرورش میگوی خلیج نایبند واقع در استان هرمزگان ،بندر مقام نوشته شده است. نامبرده با چندین سال فعالیت در مزارع پرورش میگو ی کشور ایران ضمن تسلط به زبان فارسی ، آشنایی کاملی به اقلیم...
-
یکپارچه سازی سطوح غیر اقتصادی مزارع پرورش میگو
چهارشنبه 22 اردیبهشتماه سال 1389 10:34
علی کریمی کارشناس آبزی پروری مقدمه: در اوج شکوفایی و سود آوری وسوسه انگیز پرورش میگو در سالهای قبل از 1380 تقاضای مردمی برای واگذاری طرح های پرورش میگو به اوج خود رسیده بود و زیر ساخت های آماده شده جوابگوی این حجم تقاضا نبود برای رفع عطش ، مسئولین ناگزیر از واگذار ی مزارع خرد به سیل متقاضیان پرورش میگو بودند تحت آن...
-
فرآیند تولید میگوی مولد پرورشی عاری از بیماری
پنجشنبه 16 اردیبهشتماه سال 1389 10:09
مقدمه : اغلب مولدین مورد استفاده برای تولید میگوها ی پرورشی وحشی بوده و از طبیعت صید میگردند واغلب مراکز تکثیر اقتصادی نیز متکی به جفت گیری طبیعی در تولید میگو هستند و معتقدند که میگوهای طبیعی دارای توان بالاتری نسبت میگوهای اهلی هستند . علی رغم این مزیت این روش دارای خطرات زیادی است زیرا ممکن است میگوها ی صید شده...
-
مروری برآخرین وضعیت تولید جهانی آبزیان
دوشنبه 16 فروردینماه سال 1389 12:32
علی کریمی کارشناس تکثیر و پرورش آبزیان مقدمه: در حالیکه ذخایرآبزیان دریایی به شدت رو به کاهش است لیکن در مقابل آن تقاضا برای مصرف غذاهای دریایی بطور فزایند های رو به افزایش است و این چرخش ذایقه به سمت مصرف غذاهای دریایی موجب گردیده است تا عرضه کنندگان این نوع غذاها به دنبال ایجاد تنوع غذایی باشنند که در نتیجه آن صید و...
-
جایگاه میگوی پرورشی در سبد غذایی خانواده های ایرانی
یکشنبه 8 فروردینماه سال 1389 11:24
مقدمه : آبزی پروری به اندازه فرهنگ بشریت عمر دارد. و قرن هاست که پروش ماهی در حال انجام است . پرورش ماهی در ایران نیز داری قدمت قابل توجهی است . لیکن از عمر فعالیت پرورش میگو سال های چندانی نمی گذرد. آبزی پروری در تغذیه انسان وایجاد اشتغال در جوامع توسعه یافته دارای اهمیت است . ودر جوامع کمتر توسعه یافته نیز در جهت...
-
مروری بر وضعیت تولید جهانی میگو
یکشنبه 8 فروردینماه سال 1389 11:19
ترجمه و تالیف: علی کریمی کارشناس تکثیروپرورش ابزیان مروری بر وضعیت تولید جهانی میگو براساس آخرین آمار رسمی منتشر شده از سوی سازمان خواربار جهانِی (فائو) میزان تولید حهانی میگو در سال 2004 برابر 6 میلیون تن بوده است که از این میزان 5/2 میلوین تن سهم میگوی پرورشی است و از این مقدار سهم تولیدات میگوی پرورشی در بین مجموع...
-
آینده پرورش میگو
شنبه 7 فروردینماه سال 1389 13:02
آینده میگو مقدمه: در تجارت آبزیان میگو یکی از با ارزش ترین و عمده ترین محصولات دریایی بشمار میرود . بطوریکه نه تنها برای تولید کنندگان در درجه نخست اهمیت قرار دارد بلکه برای عمل آوران ، بازرگانان ، توزیع کنندگان ، خرده فروشان ، رستوران داران ومصرف کنندگان نیز حایز اهیمت است . میگو در مصرف جهانی دارای اهمیت بوده و مصرف...
-
پرو رش میگو ی گونه وانامی در هرمزگان
شنبه 7 فروردینماه سال 1389 12:32
اشاره : علی رغم اینکه گونه وانامی برای اولین بار توسط موسسه تحقیقات شیلات ایران درسال 1384 جهت انجام کارهای پژوهشی به ایران معرفی گردید. و استانهای خوزستان و بوشهر از سالیان گذشته و مزارع چابهار از سال 87 مبادرت به پرورش این گونه نمودند . استان هرمزگان به دلیل دسترسی آسان به زیستگاه طبیعی میگوی ایندیکوس و وفور مولدین...